Ο Τζορτζ Μάικλ έφτασε 7 φορές στην κορυφή των Βρετανικών τσαρτ και 8 φορές στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της 35ετούς καριέρας του κέρδισε πολυάριθμα μουσικά βραβεία

Χριστουγέννα σήμερα, μια που χαρακτηρίζεται από δώρα, άφθονο φαγητό, ποτό και, φυσικά, το αντίστοιχο soundtrack. Τραγούδια όπως το «All I Want For Christmas Is You» της Mariah Carrey είναι παντού.

Αλλά αν υπάρχει ένα καλύτερο κομμάτι, κατά τη γνώμη μου, που να συμπληρώνει το κλίμα των ημερών, αυτό είναι το Wham’s Last Christmas!

Το συγκρότημα του George Michael και του Andrew Ridgeley γνώρισε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του ’80, πριν ο πρώτος ξεκινήσει τη σόλο καριέρα του.

Μπορεί να χορεύουμε ακόμα επιτυχίες όπως το Wake Me Up Before You Go-Go, αλλά αυτό το synth-pop χριστουγεννιάτικο τραγούδι ξεπερνά ακόμη και την «κλασική» επικράτεια.

Γνωρίζεις την ιστορία του Last Christmas;

Είχε επισκέψεις στο σπίτι του ο George Michael και μεταξύ αυτών ήταν και ο Andrew. Κάποια στιγμή ο George πήγε στο δωμάτιό του και άρχισε να γράφει το κομμάτι σε ένα Roland synthesizer. Φωνάζει τον Andrew, του παίζει τη μελωδία και το ρεφρέν. Aυτός τα «έπαιξε». Ήταν ένα θαύμα!

Παρόλα αυτά πολλά ραδιόφωνα του κόσμου έπαιζαν στις 25 Δεκεμβρίου του 2016 το Last Christmas, όταν χρειάστηκε να σταματήσουν το προγραμμά τους και να ανακοινώσουν μία είδηση που πάγωσε ολόκληρο τον κόσμο.