Η «Παράλληλη αγάπη» της Άντζυ Σαμίου

Η «Παράλληλη αγάπη» της Άντζυ Σαμίου πυροδοτεί διαμάχη στην ελληνική μουσική βιομηχανία

Τι πραγματικά συνέβη;

Πρόσφατα ακούγεται το τραγούδι “Παράλληλη αγάπη” που ερμήνευσε η Άντζυ Σαμίου το 1999.

Το τραγούδι σε σύνθεση του Κώστα Μηλιωτάκη σε στίχους της Σμαρούλας Μαραγκουδάκη, είχε προγραμματιστεί για remake της Χριστίνας Σάλτη και θα κυκλοφορήσει από την Panik Records.

Ωστόσο, πριν από την επίσημη κυκλοφορία, η ανερχόμενη τραγουδίστρια Ανδρομάχη είχε ήδη γίνει viral με το τραγούδι στα social media και στο TikTok, παρουσιάζοντάς το σε ένα από τα medley της.

Ο συνθέτης του «Παράλληλη αγάπη» αποκάλυψε στο «Breakfast@Star» ότι τα δικαιώματα του τραγουδιού είχε ήδη αποκτήσει η Χριστίνα Σάλτη. Υποστήριξε ότι η Ανδρομάχη είχε κυκλοφορήσει το τραγούδι χωρίς άδεια, γνωρίζοντας ότι θα κυκλοφορούσε από τη Σάλτη.

Η «Παράλληλη αγάπη» της Άντζυ Σαμίου

Η «Παράλληλη αγάπη» της Άντζυ Σαμίου

Μετά τη διαμάχη που ακολούθησε, η Ανδρομάχη ξεκαθάρισε τη θέση της δημοσιεύοντας ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram

«Νομίζω ήρθε η ώρα να τοποθετηθώ και εγώ πάνω σε όλο αυτό που έχει γίνει. Ανέβασα ένα medley, όπως έχω ξανακάνει άλλες δυο φορές. Το ότι εγώ ήθελα να κάνω ένα medley με αυτό το κομμάτι, το γνώριζαν όλοι. Το είχα ανακοινώσει σε όλους και στην εταιρεία και στους συνεργάτες μου. Δεν έκανα κάτι κρυφά. Δεν είμαι ύπουλος άνθρωπος. Ό,τι έχω καταφέρει και όπου έχω φτάσει, το έχω κάνει μόνη μου.

Ανέβασα το «Παράλληλη Αγάπη» σε medley από σεβασμό, για αυτό και έγραψα από κάτω ότι τα δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς και στους ερμηνευτές. Μου είπαν ότι ο κ. Μηλιωτάκης θα μου στείλει εξώδικο σε περίπτωση που δεν κατεβάσω τα βίντεο που έχω ανεβάσει. Όχι απλά στεναχωρήθηκα, απογοητεύτηκα τόσο πολύ. Είμαι μια κοπέλα που προσπαθώ μόνη μου. Γιατί να φοβίσεις και να τρομάξεις έτσι έναν άνθρωπο; Γιατί να γίνει αυτό; Πάρε με ένα τηλέφωνο, όπως έκανα και εγώ και δεν μου απάντησε». Επεσήμανε η Ανδρομάχη.

Εξηγώντας ότι είχε ήδη ενημερώσει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών της και της δισκογραφικής, ότι σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το τραγούδι στο medley της.

Δήλωσε ότι δεν το κυκλοφόρησε ως αυτόνομο κομμάτι και δεν είχε σκοπό να παραβιάσει τα δικαιώματα κανενός.

Τη σιωπή της έλυσε η Άντζυ Σαμίου για την πρόσφατη αναταραχή γύρω από το τραγούδι της «Παράλληλη αγάπη» μέσω των social media.